Emmaljunga Scooter Barnvagn testad och recenserad!

Emmaljunga Scooter är en modern klassiker. Denna sittvagn passar utmärkt för barn mellan sex månader, eller när barnet kan sitta upp på egen hand, och tre år. Emmaljunga Scooter finns i två varianter, nämligen Emmaljunga Scooter S och Emmaljunga Scooter 2.0. Skillnaden mellan de två varianterna är att modellen Scooter S har svängbara framhjul. Det är en funktion som efterfrågas av många föräldrar, särskilt de som bor trångt och behöver en lättnavigerad vagn.

En lättviktsvagn i hög kvalitet

Emmaljunga Scooter väger bara 10,1 kilo, varav hjulen väger cirka 1,9 kilo. Genom detta är denna barnvagn en av de lättaste barnvagnarna av buggy-typ på marknaden. Styret, som givetvis är ställbart för bästa ergonomi, är täckt av ett mjukt och isolerande material för en utmärkt komfort.

Chassit är starkt och tåligt. Det är tillverkat i lättviktsstål som borgar för en lång livslängd. Bromsen är i form av en kugghjulsbroms. Genom detta får du en hög säkerhet samtidigt som hjulens livslängd förlängs. Sittdelens ryggstöd kan justeras hela 135 grader, vilket gör att det är enkelt att hitta rätt position för barnet. Det finns ordentligt utrymme för benen så att ditt barn kan ligga i vagnen och vila. Suffletten kan justeras och även plockas bort helt, om du skulle vilja det.

Vagnen har flera viktiga säkerhetsdetaljer. Först och främst har den ett fempunktsbälte. För de minsta barnen kan du komplettera med en extra dyna för att bältet ska sitta ordentligt på plats. För det andra finns reflexband insydda i många av överdragstygets sömmar.

Med varje exemplar av Emmaljunga Scooter medföljer ett regnskydd av nylon som täcker hela vagnen. Regnskyddet är försett med ett brett reflexband för ökad säkerhet. Det är få tillverkare av barnvagnar som skickar med ett regnskydd helt kostnadsfritt.

En ytterligare fördel med Emmaljunga Scooter är att den tar extremt liten plats i hopfällt tillstånd. Du får enkelt plats med barnvagnen även i det minsta bagageutrymme.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *