Emmaljunga City Cross Barnvagn Testad och Recenserad

Emmaljunga City Cross är en av de mest populära allroundvagnarna på marknaden. Den kan användas från det att barnet är nyfött tills det att barnet befinner sig i 3-4-årsåldern. Emmaljunga City Cross kan nämligen anpassas i mycket hög grad.

En barnvagn att växa med

Ett köp av en Emmaljunga City Cross är en investering i ditt barns första 3-4 år. Med en City Cross behöver du inte köpa både en liggvagn och en sittvagn. Genom att köpa till en citykorg, Quadrolift eller hårdlift kan vagnen även användas för den nyfödda bebisen. När barnet sedan kan sitta upp på egen hand plockar du bara bort citykorgen och sätter sittdelen på plats. Det är mycket enkelt att byta sitt-/liggdel. Med ett smart låssystem behöver du bara trycka delen på plats.

Hög kvalitet rätt igenom

Barnvagnen Emmaljunga City Cross är, precis som alla andra barnvagnar från Emmaljunga, handtillverkad i Sverige. Det borgar för högsta kvalitet i alla delar. Chassit är tillverkat av tåligt och starkt aluminium. Materialvalet gör också att vikten på vagnen hålls nere. Chassit väger faktiskt bara 6,5 kilo. Med hjul och sittdel väger vagnen 14,9 kilo. En del sittvagnar av samma typ som City Cross kan väga upp mot 20 kilo!

Det går inte direkt att klaga på ergonomin och säkerheten i en Emmaljunga City Cross. Styret är ställbart och täckt med ett lager skumplast för bästa komfort. Bältet är i form av ett fempunktsbälte med inbyggd stretch – utmärkt när barnet har somnat och du helst inte vill justera bältet. Sittdelen har inbyggt sol- och insektsnät som du drar fram genom suffletten. Suffletten täcker dessutom en stor yta, vilket skyddar ditt barn mot sol, vind och regn.

City Cross finns i mängder av olika färger. De flesta av vagnarna har ett överdragstyg av det smuts- och vattentåliga materialet Protex. Du kan även välja en vagn i leatherette konstläder.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *