Emmaljunga Barnvagnar

Emmaljunga har tillverkat barnvagnar sedan 1925 och är en av de mest klassiska barnvagnstillverkarna i Norden. När många andra tillverkare av barnvagnar förlägger sin produktion utomlands håller Emmaljunga stenhårt fast vid sin tradition – svenska barnvagnar ska tillverkas i Sverige av yrkesskickliga hantverkare. Här är en topplista på de mest populära barnvagnarna från Emmaljunga.

Emmaljunga Ozone City

Emmaljunga Ozone City ser nästan futuristisk ut och det finns en hel del detaljer med denna barnvagn som faktiskt är hypermoderna. För det första är den extremt lätt. Med sittdelen i väger vagnen endast 11 kilo. För det andra är den slank (endast 57 centimeter bred), vilket gör den idealisk i storstan. Med en Citykorg kan du använda vagnen från det att ditt barn är nyfött tills dess att din ögonsten är i treårsåldern.

 

Emmaljunga Nitro City

Nitro är en dröm att manövrera och flytta med. Den är lätt, smal och har svängbara framhjul. Med en Citykorg väger vagnen bara 11,3 kilo. Om du bor i stan och ofta använder kollektivtrafik är Nitro det perfekta valet. Hopfälld tar den mycket liten plats och ryms även i det trängsta utrymme. Samtidigt behöver du inte göra något avkall på komforten för ditt barn. Sittdelen är både lång och bred och Nitro kan användas med Emmaljungas vanliga liftar och korgar.

 

Emmaljunga Scooter S

Emmaljunga Scooter S är uppföljaren till modellen Scooter 2.0. Den tidigare modellen var en riktig storsäljare, men det var många som efterfrågade svängbara framhjul. Scooter S har just svängbara hjul. Scooter S är en vagn som bara kan användas som sittvagn. Det finns inga fästen för korgar eller liftar. Du kan använda Scooter S från det att ditt barn har styrkan att sitta upp på egen hand (normalt efter sex månader). Vagnen är utrustad med ett fempunktsbälte, ett justerbart ryggstöd och en sufflett med en mycket bred skugga. Scooter S är helt klart en av de bästa renodlade sittvagnarna på marknaden.

Emmaljunga City Cross

City Cross är en av Emmaljungas riktiga storsäljare. City Cross är en mycket flexibel barnvagn som kan användas som såväl sittvagn som liggvagn. City Cross är en lättviktare, mycket på grund av att ramen är tillverkad i aluminium. Chassit väger bara ungefär 6,5 kilo. Med en Citykorg från Emmaljunga väger hela ekipaget strax under 13 kilo. Du väljer sedan själv om du vill använda en mjuklift eller en hårdlift i vagnen. Emmaljunga City Cross är inte något budgetalternativ, men du får mycket för pengarna och en vagn att växa med om du väljer den här modellen.

Emmaljunga Edge Duo Combi

Om du söker en rymlig och tålig vagn som kan användas från födseln till treårsåldern är Emmaljunga Edge Duo Combi ett bra alternativ. Vagnen kommer med sittdel och liggkorg. Du behöver alltså inte köpa till någon del, om du inte vill komplettera med en mjuk- eller hårdlift. Du väljer mellan fyra olika chassin, alla med sina egna speciella egenskaper. För enkel manövrering i trånga utrymmen kan du välja chassit Duo S, med svängbara hjul.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *