Billiga barnvagnar – så hittar du dem

Att hitta en billig barnvagn är inte det lättaste. För det första finns det så många märken och modeller att välja mellan, så redan där finns ett problem. Barnvagnen ska ju inte bara vara billig, den ska ju dessutom vara bra, och passa de krav som ni har. Dessutom finns det ju något som heter andrahandsvärde. Om ni inte tänker skaffa fler barn, kan ni ju sälja den när ni inte behöver den längre. En lite mer lyxig modell med fler finesser kommer ni då att få mer pengar för än en enklare. Kanske till och med så mycket mer att det i längden är ett billigare köp, så det är definitivt något att ha i åtanke.

Sen är det ju så att det finns två olika sätt att se på problemet med att hitta en billig barnvagn. Dels handlar det om att hitta de modeller som passar er, och sedan välja den billigaste. Här handlar det lite om att kompromissa: hur bra barnvagn vill ni ha, med vilka funktioner, kontra pris. Och sedan när det steget är avklarat gäller det att hitta den billigaste återförsäljaren av just den modellen. Här kan internet vara till stor hjälp. Inte bara genom prisjämförelsesajter, utan också för att se om någon butik har rea just nu på den barnvagn ni vill ha. Annat ni kan göra är att hålla utkik efter rabattkuponger och liknande.

Ett alternativ till att köpa nytt är förstås att köpa begagnat. På till exempel blocket finns många, många som vill sälja sina barnvagnar, vilket gör att utbudet är ganska bra. Här gäller det dock att inte i första hand se efter priset, utan efter modeller. Finns det någon som säljer den barnvagn ni vill ha just nu? Det är inte helt osannolikt, om det inte är en helt ny barnvagnsmodell som bara funnits ute ett år eller två. Men kom i håg att det är en stor risk att köpa en begagnad barnvagn osedd; skavanker och slitage kan allvarligt påverka säkerheten, vilket självklart inte är bra. Och om ni köper den begagnad, påpeka alla eventuella skönhetsfel och skavanker, och pruta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *