Begagnad barnvagn? 4 Saker att tänka på

Barnvagnar är inte billiga, och om ni inte planerar att skaffa fler barn så kan det kännas som en stor kostnad. Då är det lätt att det blir frestande att köpa en begagnad barnvagn. Spara in lite pengar, och ändå få en fullt funktionell barnvagn. Inga problem där, och en perfekt lösning, eller? Jo, i bästa fall, men det finns lite att tänka på om du ska köpa en begagnad barnvagn. Även om du vill spara pengar, eller helt enkelt inte har råd med en ny, så kan du inte tumma på saker som säkerhet och funktionalitet. Sedan är det ju så att eftersom marknaden för begagnade barnvagnar är så stor och aktiv, kan det vara idé att köpa ny, ta väl hand om den, och sedan sälja själv när barnet/barnen vuxit ur den. Är det en bra barnvagn i gott skick kan ni få ett ganska bra andrahandsvärde.

Vissa av de saker du bör tänka på gäller även om du ska köpa en ny barnvagn. Till exempel om ni vill ha en kombivagn, duovagn eller något annat. Om ni vill ha en med tre hjul eller fyra, och annat liknande. Men vad gäller begagnade barnvagnar finns det annat att tänka på också. Som till exempel:

Hjulen

Kontrollera att hjulen är i gott skick, och att det inte är några problem med dem. Är de något sneda och vinda, eller verkar de mycket slitna? Är vagnen lättmanövrerad och stabil?

Chassit

Är den lätt att fälla ihop, eller gnisslar den och gör motstånd? Är det hela stabilt eller inte? Provåk gärna vagnen med barnet i, och se efter hur det känns. Är alla spärrar säkra, eller känns det som det finns minsta risk för att barnvagnen ska falla ihop?

Broms

Den får verkligen inte vara sliten och osäker, utan måste vara som ny, annars kan det gå riktigt illa. En självklarhet kanske, men det är ofta lätt att missa det uppenbara.

Pruta

Det får man faktiskt göra; speciellt om barnvagnen inte ser så vacker ut längre (men fortfarande är säker och funktionell). Så, pruta på, för att få bästa pris.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *