Att veta innan du köper barnvagn på nätet

Tillgängligheten av barnvagnar på nätet överskrider den som finns i verkligheten, och priserna är i allmänhet lägre. Så det är inte konstigt att det är lockande att köpa sin nya barnvagn online. Men som med så mycket annat man köper “osett” så finns det ju en viss osäkerhet med i bilden. Är barnvagnen så bra som det verkar och som den ser ut på bild? Utan att ha testat den i en affär kan det ju vara svårt att veta hur den känns och fungerar på riktigt. Risken att man blir besviken, och helt enkelt inte får den funktionalitet, komfort och, framför allt, säkerhet man förväntade sig är stor. Och eftersom en barnvagn är både dyrare och viktigare än mycket annat du kan tänkas köpa, så är det viktigt att det blir rätt.

För det första: att köpa en begagnad barnvagn direkt på nätet, utan att titta på den först är något som du aldrig ska göra. Hur ärlig säljaren än verkar, så kan det hända att han “glömmer” att nämna att bromsen inte riktigt fungerar, eller att vänster framhjul är lite snett. Ska du köpa en barnvagn osedd, ska det definitivt vara en ny, och inte en begagnad.

Innan du börjar leta efter barnvagnar på nätet, så kan det vara en god idé att göra en checklista med olika krav som du har på en barnvagn. Om du inte riktigt vet vad du vill ha (förstagångsköpare), så finns det massor med tips online på vad man ska tänka på. Det gör att det blir enklare att sålla bort barnvagnar som verkar intressanta vid ett första ögonkast, men inte uppfyller dina krav.

Sedan, när du hittat ett antal intressanta kandidater, så sök upp så mycket info som möjligt på nätet om barnvagnarna; gärna personliga upplevelser från andra föräldrar, och seriösa test från pålitliga föräldrasajter och tidningar. Verkar det allmänna omdömet vara att vagnen håller vad den lovar, eller tycker många att den inte är så vidare bra? När du sedan försäkrat dig om att du hittat den bästa barnvagnen, så leta rätt på den försäljare som har bäst villkor och priser. Och glöm inte att läsa igenom det finstilta; vilka tillbehör som ingår och så vidare. Sen är du till sist redo att beställa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *